Om ett år

Igår och om ett år, 2012-12-21, så går jorden under. Bara så ni vet =)
(egentligen från idag är det ett år, för att nästa år är det skottår)

Ha ett trevligt år nu ;)


Min kusin är hemma

Min älskade kusin Angelica kom hem igår, wiiiiiiii =) Har inte sett henne sen i slutet av augusti, hon har bott i New York. Hon ska stanna hemma nu under jul en vecka. Super glad är jag =) Vi ses på lördag, på julafton =) Sen ska jag försöka pressa mig in i hennes full späckade schema. Hon ska jo försöka träffa alla hon känner, och det kommer hon inte hinna. Men jag ska slinka mig in, haaalllååå jag är familjemedlem. Viktigt!!!!!! =)


Julfika

Idag har jag julfika hemma hos mig för släkten. Min kusin Angelica kommer inte för att hon är i New York (kommer hem till jul) och brosan jobbar. Men mysigt blir det ändå =)

Ha en trevlig fjärde advent...


Har bakat i veckan, så hoppas dom tycker att det smakar gott nu osså =) Lussebullarna kom inte med på bilden, dom är i ugnen =)


Twilight ikväll

Jaaa jag är lite sen, men det har jag alltid vatt. Föddes nästan en månad försenad, så lite sen är jag allt ;)
Så den efterlängtade filmen blir ikväll med baby och min kusin Jeff. Wiiiii =) Jag har hållt för öron när någon har pratat om filmen, blundat när trailern gick på teve/bio eller när jag läste någon blogg om den. Nu händer det, IKVÄLL!!!!!! =)

Den stackars lilla människan jag lurade till mig för att köra mig till Center syd blev Maria. Eller, hon ställde upp faktiskt frivilligt. Hihii, bara för att jag är så söt ;D Nu får hon sällskap på Maxi med, för hon (och jag faktiskt) behövde handla =)


Alfapet

Var med Maria på Entre idag, vi hittade super fina jul och nyårs kläder för jätte bra priser =) Och jag hittade ett par finbyxor, men storleken var slut så fick lägga undan ett par på Center Syd. Så jag måste lura med någon stackars jäkel på onsdag dit ;D
Blev en snabbis runda på IKEA, köpte värmeljus som doftar pepparkakor. Ska tändas i veckan och se om dom funkar =)

Vatt hos mamma resten av dag och kväll, ska sova här osså i natt. Vi har snackat gamla barndomsminne och semestrar. Skoj =)
Vi har precis spelat färdig alfapet, och jag slog mitt rekord med 4 poäng. Wiiiii =) Jag är grym!!!!

En helt mysig söndag...


Barnarbete

Mamma satte mig i arbete idag. Barnarbete!!!!!


Bakat lussebullar

Efter min Klump åkte hem idag, så gick jag och handlade. Blev lite baksaker och en påse jul-ahlgrens bilar, som är super goa =P
Bakade lussebullar och hittade ett recept på ätbara snöbollar =) Skulle baka annat osså men det hade dom inte i affären. Bläää på dom!!


Scotts

Min kompis Klumpen kom hem till mig runt 13-tiden. Vi planerade en resa, för att jag är ledig 2,5 vecka i januari på grund av renovering på jobbet, så vi ska till Stockholm. Fattar du att jag har aldrig vatt där, i vår egna huvudstad. Sjukt men sant, men palla 08:orna liksom ;) Men nu så, nu 2012 händer det ändå =) Shopping ska det bli, wooohooo ;D

Efter tre timmar planering och bokande, så åkte vi till Söderkulla för att träffa Klumpens skolkompis Malin. Vi tre tog Mailins bil direkt när vi kom till Söderkulla och körde till Törringe. Scotts spelade där, och sångaren är så snygg fast att han är blond. Mmm, haha ;D Klumpens dejt kom förbi med sin lillebror. En trevlig kille, perfekt till min Klump =) Vi dansade och hade super skoj hela kvällen. En sak som hände början av kvällen var att Klumpen blev utskälld av en sur käring, ingen vet varför. Men vi tog väl över discogolvet och ägde det, det gillades väl inte av henne som var 65+. Haha... Tydligen så hade hon bråkat med andra osså fick vi höra senare. Skumma bönder ;D
När vi två kom hem så somnade vi snabbt och gott runt kl 3 =)

Klumpen och jag hemma hos mig innan vi åker iväg


Malin, Scotts och Klumpen inne på Törringe


Duscha, fy tusan!!

Jag hatar att duscha, speciellt när man tvättar håret osså. Bläää... Men tro nu inte att jag inte duschar, för det gör jag hela tiden. Men jobbigt är det!!!
Speciellt när det är kallt, brrr... Vadå ta av sig sina myskläder som är så varma och goa. Står i badrummet och tänker om jag ska ta av mig kläderna fort eller långsamt. Där har 10 minuter redan gått. Amen jag borstar först tänderna och fixa ögonbrynen. Lalala... Jag måste kissa innan duschen, och då blir det ändå smakprov på hur kallt det är halft utan dom varma myskläderna.
Det var inte sååå farligt, men ändå sätter jag på duschen på ganska varmt. Nu kan det rinna varmt vatten och hela badrummet blir för varmt och svettigt. NU åker kläderna av, och in i duschen snabbt. Nu har det gått ännu 10 minuter.
Duscha mig och mitt tjocka hår... 5 minuter duschtid.
Drar snabbt bort duschdraperiet och kastar mig på badrocken och gömmer mig där.
Och vem vill komma ut ur den varma badrocken sen, när man ska ta på sig kläderna?!! Men det är en annan historia ;D

Resultat: 20 minuter innan duschen + 20 minuter efter duschen = 40 jäkla onödiga minuter jag kastar bort. Helt sjukt!!!
5 minuter duschtid, en bra tid =) Man måste se det positiva alltid ;D


Chokladkola utan choklad

Var och julhandla igår med baby. Hittade lite grejer, och tittade på visa och njöt av all jul överallt =) Blev att vi käkade lunch osså faktiskt, på Vespa. Gött med varm mat när det är kallt ute =P Efter stan drog vi oss hem och baka. Gjorde chokladkola som inte alls smakade choklad, hmm... Sen skulle det bli lussebullar, men vi spelade spelet Risk fyra gånger. Tiden bara försvann, så det blev inga lussebullar =(
Men på lördag blir det lussebullar, och ska prova IGEN att göra chokladkola fast med ett annat recept. Och kanske något annat julgodis =P


KÖRKORT på väg hem

GRATTIS till körkortet!!!!!!
Min baby tog sitt körkort imorse, så duktig han är. Kämpat i två månader nu. Jag är så glad för hans skull =)

Man kommer själv ihåg när man tog det. Jag frågade han uppkörningsmannen från vägverket, efter han hade sagt att jag klarade det, "va... är det sant? du skojar väl inte med mig?". Sen sprang jag skrikandes 300m till där mamma stod och väntade på mig. Vi studsade kramades upp och ner och jublade i fem minuter. Alla glodde, som vanligt... Haha. Härlig känsla =)


Filmtips



Mysteriet på Greveholm (från min dvd-samling)
Då kör vi på julkalendern från 1996. Den är både för barn och vuxna, och svensk och min favorit bland alla julkalendrar =)
Den tokiga familjen Olsson flyttar ut på landet för att fira jul. Av misstag hamnar de i ett slott istället för det hus de egentligen skulle hyra. Det visar sig att det spökar på slottet, men det skrämmer inte de yngre barnen, Lillan och Ivar, som gärna går på skattjakt och letar efter mysterier. Storasystern Melitta är dock mycket rädd för spöken och vill flytta hem igen. Föräldrarna, Leif och Astrid, tror inte på spöken, och är helt ovetande om vilket mysterium som barnen börjar kasta sig in i.

Kändisar: Anna-Lena Brundin, Peter Fridh, Andreas Andersson, Monica Stenbeck

Hur den är gjord: ****
Garv: ***
Handlingen: *****
Julmys: *****
Helheten: *****

Julafton idag för vissa länder

Idag den 6:e december firar Tjeckien, Slovakien, Ungern och Rumänien jul. Hoppas ni har fått snö, och ha en riktig trevlig julafton. //Från lilla mig häruppe i norden


Jul appar

Nu är det jul jo, förhoppingsvis har ingen missat de ;) Så då måste man pynta och såna grejer osså i sin mobil. Ni som har en iphone, här kommer några appar jag rekomenderar att ni laddar hem. Gratis är dom alla =)

* Advent 2011 - är ett MÅSTE, det är en julkalender. Öppnar en lucka varje dag, och bakom luckan finns det en app som man kan ladda hem om man vill ha den. Företaget som har appen, har valt ut dom bästa gratis apparna dom tycker om. Kan vara ett spel eller ett program. Och det finns julmusik till, byta låt genom att skaka mobilen
* * * *

* Christmas WP - massa bilder som bara har att göra med julen. Tryck på dom bilderna du gillar och spara ner dom i mobilen. Så kan man använda dom till bakgrunds bilder eller vad man nu vill ha dom till =)
* * * *

* Hair xmas - rolig och underhållande app. Man ska klippa tomtens skägg, ögonbryn eller hår. Snagga, färga, föna eller sätta dekrationer på honom. Finns en gran istället för tomten att välja på, och har man full version finns där ännu fler att styla håret på ;)
* * *

* Christmas maker - en helt ok app, om man vill göra en egen gran
*

Har ni andra jul appar som ni gillar, skriv gärna till mig då. Så ska jag kolla upp dom ;D


Andra advent

Igår var det full rulle hela dagen. Jag hängde med Maria i halva Skåne för att hjälpa henne att hitta något att ha på sig till igår kvälls julfest =) Det var nästan som en skattjakt, spännande uppdrag ;) Vi var på Center syd, Nova Lund och till sist på Burlöv center. Hittade lite kläder på Burlöv till henne. Men haaallllåååå, var finns alla röda kläder eller nyårs kläderna? Fanns ingetting!!! Jäkla dåligt tycker jag!! Dom menar att man ska spara pengar och använda samma klänning som förra året på nyår. Bara bra för min plånbok, men löjligt och tråkigt!!!!! Jaja, fick avreagera mig på jobbet nere på kontoret. Började rensa upp och röja, och fixa ordning. Lite bättre nu =)

Idag är det andra advent, och det blir att gå på julmarknad med mamma och mormor. Wiiii =) Här ska det mysa idag ;D


Fredags mys

Min kusin Jeff kommer strax hit till mig. Vi ska se alla tre, om jag inte somnar, Twilight filmerna. Super bra filmer, chips, ljusen tända och trevligt sällskap, kan inte bli en bättre fredag =)
Den nya filmen, breaking down, får vi se nästa vecka.

Ha en trevlig fredag, för det ska jag ha iallafall ;D


Julkort på väg

Nu ska jag skriva julkort. Skoj att skicka julkort tycker jag, det är personligt och juligt =) Många gör inte det nuförtiden, som förr fick man tonvis med julkort i brevlådan. Förstår inte varför, men det har väl blivit att man slänger iväg ett sms i sista sekunden.
Jag tycker du ska gå ut och köp några fina kort (och frimärke), kryp upp i soffan, sätt på julmusik och skriv till nära och kära medan du njuter av en lussebulle och glögg. Skönt att ta sig tid och att mysa samtidigt =)
Just du kanske får ett, vem vet?!! Har du vatt snäll? ;)

Ska osså slå in några julklappar jag har redan köpt. Älskar att slå in paket, wiiiii =) Behöver du hjälp med att slå in paket, bara hojta till =)


Filmtips

 

Då kör vi på en julfilm, för att få ännu mer julkänsla, hihii...

Grinchen (från min dvd-samling)
I staden Whoville är alla glada, speciellt nu när julen närmar sig. Alla älskar julen och dom är i full färd med att förbereda en härlig fest. Men om det finns något som Grinchen hatar så är det julen. Han står helt enkelt inte ut med den. Och plötsligt får han en riktigt vidrig ide. Han bestämmer sig för att klä ut sig, ta sig ned till Whoville och en gång för alla göra slut på det irriterande julfirandet...

Kändisar: Jim Carrey

Hur den är gjord: *****
Garv: ***
Handlingen: ***
Helheten: ***

Allt måste matcha

Äntligen har mitt hushållspapper i jul kommit, wiiii. Och i år var det super gulligt, små tomtenissar <3
Allt måste jo matcha, till och med pappret =) Nästa bud på att köpa ett extra pack så har jag nästa år osså ;D

Vill ni osså ha samma söta papper, så är det Lambi (=det bästa pappret)


Nedräkning börjar...

Nu är det verkligen jul igen, wiiii =) Första december idag, och det gillar vi. Hoppas hela denna månaden går sakta, så att man kan njuta av allt mys.

I år blir det ingen chokladkalender för mig. Vill inte ha massa envisa finnar som vill tränga sig upp i mitt skinn och fira jul ända till påsk. Nä tack!! Får kränga extra många lussebullar istället och dricka glögg =)

Ha en trevlig första december och njut =)


RSS 2.0